Můj život je obětí

5. 10. 2019 18:08
Rubrika: Nezařazené

Můj život je obětí…

...pomyslela jsem si, když jsem se došourala do kuchyně. Byla jsem úplně zesláblá a měla i neměla jsem hlad zároveň. Byl to hodně zvláštní pocit. Bolelo mě celé tělo, jako když má člověk chřipku. Tak tak se mi podařilo oškrábat brambory a dát je do hrnce. Voda začala vařit. Ztlumila jsem plamen a opřela jsem se. Znovu jsem se sesula k zemi. Ach, ta nekonečná únava. To každodenní vyčerpání. Čím to bylo? A co je způsobovalo? Nevěděla jsem. Nevěděla jsem, co mi je ani to, jestli budu mít silu připravit si oběd. S obtížemi jsem se pohybovala po kuchyni a jen velmi pomalu jsem chystala suroviny. Každý pohyb mě vyčerpával. Pokaždé, když jsem překonala vzdálenost několika kroků, jsem se zastavila a pokusila se zhluboka nadechnout. Ani to nebylo snadné. Musela jsem vystačit s tím, co doma mám. Uvařila jsem lehký oběd. 

Tak to šlo den co den. Asi týden trvalo, než jsem se zase dala dohromady. Během toho času se mi naskytlo více prostoru k přemýšlení. To znám moc dobře. Přemýšlet, co bylo a co bude. A nakonec se myšlenky stáčí k mé bolesti. To jsem si přála ze všeho nejméně. Rozhodla jsem se věnovat čas strávený na lůžku ve prospěch druhým. Častokrát jsem slýchávala o tom, jak mohou nemocní obětovat své utrpení pro druhé. Přiznám se, že jsem tomu nikdy tak úplně nerozuměla, ale něco ve mně mi říkalo, ať to zkusím. Dlouho jsem neotálela. Hned při ranní modlitbě jsem poprosila Boha, aby mne použil a dal mi pro dnešní den sílu nést tíhu mého kříže. “Když už se nedaří mně, ať se daří jiným.” pomyslela jsem si. “Ať se daří druhým.” opakovala jsem si. V duchu jsem myslela na mé nejbližší, pak na ty, které potkávám a konečně na ty, kteří trpí mnohem více než já. Skutečně jsem si přála, aby se má oběť proměnila. Nebylo snadné udržet pozornost. Někdy to šlo snadněji, jindy to bylo obtížnější. Ale modlitba mě osvobozovala. 

Během těch chvil utrpení jsem přeci jen prožila něco krásného. Ve skrytosti jsem sloužila druhým. Byla jsem k dispozici úmyslům v podobě a ve sledu podnětů, které ke mně přicházely. Na konci tohoto období jsem cítila zvláštní klid. Nebyla to jen fyzická úleva. Z mého nitra prýštil pokoj. Připadala jsem si vyrovnaná. Doufám, že nejen já, ale také ti, za které jsem mé modlitby obětovala, pocítili pokoj. V modlitbách setrvávám. Toužím po tomto i nadále. Kéž je můj život obětí.

Zobrazeno 657×

Komentáře

kacarovi3

Ta únava je divná, nebyla od klíště?

Šarče

Snad ne, už je to pryč ☺️

kacarovi3

Někdy nám Bůh názorně ukazuje potíže jiných lidí. Mě ukázal, jak vypadá šeroslepost. Abych měl větší představu, tak jen na jedno oko abych měl porovnání. Také mi úplně zablokoval krční páteř abych poznal, jaké to je, když je člověk úplně ochrnutý. Když jsem byl po úraze, viděli mou páteř na dvakrát zlomenou. Naštěstí mi nedali hned krunýř ale počkali na rengen v tunelu. Ted zas nemohu kleknout pro ochromující ostrou bolest pod kolenem. Aspon poznávám ty, co opravdu nemohou klečet. Raději tu o všem nebudu ani psát. Jsem zdráv, sportuji a žiji bez bolesti a s radostí. Jen Bůh mi ukazuje, jaké to je! Dává mi ochutnávat život v bolestech, který mnozí prožívají až do své smrti. Kdo to osobně nezažije, ten opravdu nemá představu! Ta bolest bývá někdy tak ochromující, že blokuje i myšlení. Pavel.

kacarovi3

Tvá cesta v bolesti je jedině správná. Bolest je velká hodnota, kterou lze připodobnit k bolestem, co cítil Ježíš ve svém utrpení na kříži. Mám ověřeno, že soucítěním s Kristem přicházejí ty nejsilnější Boží milosti. Když v bolestech soucítíme i s druhými lidmi, kteří žijí v pekelných bolestech, dáváme jim v přímluvné modlitbě šanci k zázračnému uzdravení.

Šarče

Děkuji za skvělý pohled na věc. S bolestí se potýkám dlouho, ale to, co píšeš kacarovi3, je pravda. Vždy je za co být vděčný :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz