Drak

16. 10. 2019 15:49
Rubrika: Nezařazené

Chtěla bych sestrojit draka. Sestrojit je možná silné slovo. Docela by stačil obyčejný papírový drak. Měl by konstrukci z dřívek a byl by potažený křídovým papírem. Byl by to docela obyčejný drak. Takový, kterého najdete na obrázcích v čítankách a v dětských knížkách. Možná jen jedním detailem by byl odlišný od všech ostatních draků na světě. Můj drak by se stále usmíval. Byl by namalovaný těmi nejkrásnějšími barvami, jak ho známe z  obrázků, které nám připomínají dětství. Dokázal by létat v mírném i silném větru. Létal by vysoko a díky pevnému provazu by se vždy vrátil na zem. Ozdobila bych jej mašličkami stejných barev, jaké zdobí jeho obličej. Pokaždé, když bych jej pustila do výšky, poslala bych mu vzkaz. On by mi zpátky za odměnu snesl kousek modrého z nebe. Byl by to ten kousek, který mi vyloudí úsměv na tváři. A nejen mně, ale i těm, které potkám.

Zobrazeno 485×

Komentáře

jjkohoutek

S takovým drakem (draky) chodí tady u nás (Lelekovice) na kopec pán, každý den rozdává úsměv. A pomáhá spravovat draky druhým, když se pokazí.

deFlegmatique

"... díky pevnému provazu by se vždy vrátil na zem."

To by se vrátil i bez provazu. Ten provaz je tam především proto, aby ten drak letěl, drak bez provazu maximálně sletí, ale neletí.

Šarče

:D no, ano. Díky za postřeh. Měla jsem spíš na mysli, aby nezůstal v koruně nějakého stromu. Ale tomu by nepomohl ani silný provaz.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz